Esküvő a házunk táján

Esküvő a házunk táján

0 3685

Mikor Dórival belevágtunk a Decor Project tervezésébe, sokszor ábrándoztunk, milyen lesz majd habos, virágos esküvői dekorációt készíteni, természetesen mindent papírból. :) Szerencsénkre az első ilyen alkalom épp az én esküvőm lehetett, így szabadon tervezgethettünk, kipróbálhattuk az ötleteinket.

Gáborral az eljegyzésünk egy éve történt, majd kezdődött a lelkes tervezgetés a nagy nap időpontjára. Jöttek sorra a nyári dátumok, de valami mindig közbeszólt, vagy a kiszemelt helyszín volt foglalt, vagy szeretteinknek lett volna halaszthatatlan programja, ami miatt nem tudtak volna velünk ünnepelni. Eljutottunk oda, hogy félretesszük, nem is olyan fontos, majd jövőre megtartjuk. Míg nem egy júniusi egri pihenés alkalmával, egy borteraszon üldögélve eldöntöttük, vágjunk bele, lesz, ami lesz, szeptember 20-án esküvő! Ott helyben, a felszolgálótól kért papírdarabra összeírtuk a vendégeinket és nagy vonalakban, hogy milyen esküvőt is szeretnénk. Hazaérkezésünk után pedig belevetettük magunkat az előkészületekbe, három hónapunk volt, hogy mindent megszervezzünk.

A legfontosabb volt, hogy a vendégeinket értesítsük az időpontról, majd az ideális helyszín megtalálása és a hivatali bejelentkezés. A helyszínválasztás mindig nehéz dolog, főleg ősszel, mikor az időjárás még kiszámíthatatlanabb. Szerencsénk volt, mert rövid keresgélés után megtaláltuk nem csak a tökéletes helyszínt, a Tranzit Art Café-t, de a legsegítőkészebb üzletvezetőt is, Tünde személyében.

Volt időpontunk, helyszínünk, neki láthattunk a meghívó megtervezésének. Őszi színeket szerettünk volna, vidám grafikai elemeket, könnyed hangulatot a meghívón is, úgy ahogy az egész esküvőt is elképzeltük. A tervezésben jó barátunk, “Pocok” Gábor volt segítségünkre, ezúton is köszönjük kitartását! :)

Ilyen lett a meghívónk

meghivo

A meghívó grafikai elemeiből további dekorációs elemek készültek, üdvözlő girland, vendégeknek ajándékba szánt kitűzők, csipeszdekorok, sütire való pálcadíszek és az ételek névkártyái.

őszi esküvői dekoracio

vendegasztal

vendegasztal

csipeszdekor

A helyszín dekorációnál is az ősz élettel teli színeit használtuk, ami jól illeszkedett a hely retrós hangulatához. A falakra függődíszként tettünk selyempapír pompomokat, a tér közepére pompomcsokrok kerültek.

dekoracio

dekoracio

dekoracio

dekoracio

dekoracio

A Tranzit belső részén található egy állvány, amin egy zongora foglal helyet. Mi az állvány alatt alakítottuk ki a DJ-pultot, az állványt pedig bakelit lemezekkel díszítettük. Külön köszönjük ebben Nóri munkáját és családjának a féltve őrzött lemezgyűjteményt. :)

őszi esküvői dekoracio

őszi esküvői dekoracio

Szerettük volna, ha a vendégeinknek nem kell utazgatnia a szertartás és a lagzi helyszíne között, így a legideálisabb megoldásnak az tűnt, hogy a Tranzit teraszán mondjuk ki a boldogító igent. Ehhez pedig különleges dekorációt szerettünk volna. A kihelyezett szertartások gyönyörű kiegészítője a zsidó szertartásokból ismert, de mára már a szabadtéri esküvők kihagyhatatlan kelléke, a chuppah. Ilyenkor jön jól, ha az ember bátyja ács, :) így elkészítette nekünk a keretetet fából, amit habos tüllfüggönnyel és papírvirágokkal díszítettünk.

őszi esküvői dekoracio

őszi esküvői dekoracio

őszi esküvői dekoracio

A bulihoz a hangulatot a színes papírszívószálak és az elmaradhatatlan pálcadíszek adták, amik ahol csak előkerülnek, vicces képek tömegét garantálják. :)

esküvői dekoráció - pálcadíszek

Csodás esküvőnk volt, pont olyan, mint amilyennek az egri borteraszon elképzeltük. A helyszín és amilyenné varázsoltuk, a pompomfelhők, a papírvirágok, a gyönyörű esküvői keret igazi ünnepi, de mégis könnyed hangulatot teremtettek. Köszönjük családainknak és barátainknak a sok-sok segítséget és szeretetet, a szervezést, intézést, a süteményeket és a házipálinkát. ;) A hangulat, ami létrejött ezen a napon, elkísér majd minket egy életen át.

Eszter