Nyugalom a nyüzsgésben, avagy 2016 divatszínei

Nyugalom a nyüzsgésben, avagy 2016 divatszínei

Minden évben találkozhatunk „az év színe” kifejezéssel. Ám azt bizonyára kevesebben tudják, hogy ezt mégis kik határozzák meg és mi a magyarázata annak, hogy miért éppen arra az egyetlen, jellemzően nagyon markáns színre fókuszál az egész világ.

A színek nagyfőnöke

Pantone – ez a vállalat a világ „színfelelőse”. Színskáláik egyfajta egységes sztenderdnek tekinthetők világszerte, megbízható forrásként használják őket például a nyomdaiparban, divatszakmában vagy a lakberendezés területén is. Ezek alapján persze nem meglepő, hogy az aktuális színtrendet is ők határozzák meg, már évtizedek óta.

Dobpergés, ééés…Rose Quartz és Serenity!

…avagy rózsakvarc és derűs kék, amolyan magyaros fordításban. Valahogy úgy képzelem, hogy a színekkel szoros kapcsolatban álló szakmák képviselői, visszaszámolva a napokat, hatalmas izgalommal várják a Pantone nagy bejelentését minden évben, hiszen a cég által mutatott irány fogja meghatározni termékeiket az adott évben, ami elég izgalmas! Az idei év egyébként egyedülálló abból a szempontból, hogy két színt is választottak, amikben az arra fogékony szemek gyönyörködhetnek, legyen szó esküvő- vagy lakásdekorációról, a nagy divatcégek kollekcióiról vagy akár a gasztronómiáról.

serenity-rose-quartz

És hogy miért pont ez a két szín? A Pantone válasza az, hogy napjaink rohanó és stresszes világában mindenki törekszik a biztonságra, egyensúlyra és nyugalomra. Ez a két szín pedig éppen ezeket az érzéseket testesíti meg: színkavalkádjuk olyan, mint egy nyári naplemente a tengerparton.

Ismerkedjünk velük, szeressük őket, íme egy kis kedvcsináló:

serenity-rosequartz-homedecor

serenity-rosequartz-homedecor

serenity-rosequartz-fashion

serenity rose quartz

Szerző: Bíróné Ujhelyi Anna

További inspirációt és a képek forrásait megtalálod Pinterest oldalunkon.

Dekorációs kínálatunkat megtalálod webshopunkban, válogass kedvedre!
Termékeinket saját kivitelezésben készítjük, ezért szinte bármilyen egyedi igényt is szívesen megvalósítunk.
Továbbá vállaljuk esküvők és egyéb rendezvények teljeskörű vizuális tervezését és kivitelezését is, a meghívóktól kezdve, az öltözködési kiegészítőkön át a helyszíndekorációig (ültető- és menütáblák, asztalszámok, szalvétadíszek, girlandok, háttérdekorációk, háttérfalak, selyempapír virágok és pompomok).
Írj nekünk: info@decorproject.hu